Hiç kendinizi bir masal kahramanının yerine koydunuz mu? Masallar diyarında bir şehzade ya da güzeller güzeli bir padişah kızı olsanız başınıza neler gelebilir diye düşündünüz mü?
Bu yıl beşincisi düzenlenen Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi, 16 Şubat 2019 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
2014 yılından bu yana Boğaziçi Elektroteknoloji & IEEE Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen etkinliğin amacı, günümüzde bilim ve teknoloji dünyasında kariyerine devam eden kadınlar hakkında yeni nesillerde farkındalık yaratarak kendi rol modellerini bulmalarını sağlamak ve onları bu alanlarda çalışmaları için cesaretlendirmek.
Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi’nde yazılımdan robotiğe, tıp dünyasından banka teknolojilerine kadar birçok alanda başarılı kadın araştırmacıların ve iş insanlarının sunumlarının yer aldığı oturumlar gerçekleştirilecek.
Akademisyenlerin yanı sıra farklı lise ve üniversitelerden öğrencilerin başvurabileceği etkinlikte katılımcılar bilim ve teknoloji alanında başarı sahibi insanlarla tanışıp tecrübelerinden yararlanma fırsatı yakalayacak. Ayrıca Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi, katılımcılara kendi girişimcilik fikirlerini paylaşabileceği bir ortam da sunuyor.
Zirve ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç kendinizi bir masal kahramanının yerine koydunuz mu? Masallar diyarında bir şehzade ya da güzeller güzeli bir padişah kızı olsanız başınıza neler gelebilir diye düşündünüz mü?
Buzdolabının ya da derin dondurucunun henüz icat edilmediği zamanlarda yaşadığınızı düşünün. Yiyeceklerinizin bozulmaması için ne yapardınız?
Bugün 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü. Bu gün ile kadınların ve her yaştaki kız çocuklarının bilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarına katılımının ve erişiminin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Bugün görme engellilerin hayatını kolaylaştıran Braille alfabesi Louis Braille tarafından 1821 yılında icat edildi. Braille’in kendisi de görme engelliydi. Gelin, şimdi Braille alfabesinin keşfedilme hikâyesine birlikte bakalım.
Birinci Dünya Savaşı’nın ardından film endüstrisinde değişim ve gelişim süreci olarak adlandırılan 1920’li yıllar başladı. 1940’lı yıllara kadar devam eden süreçte, hareketli görüntü olarak isimlendirilen film yapımında, yeni özel efekt tasarım teknikleri ve yapım yöntemleri ortaya çıktı.
Bir şairin dizelerinde ne söylediğini ya da ne söylemek istediğini “anlamak” için izleyebileceğimiz yollardan biri dilbilimsel yaklaşımdır.
Birçok okurumuzun sınavlarının olduğu bu ayda objektiflerinizin odağına kütüphaneleri yerleştirmenizi istiyoruz. Fotoğraflarınızı Bilim Genç’te paylaşırken açıklama bölümüne #Kütüphane etiketini eklemeyi unutmayın.
Sizler için derlediğimiz, 2018 yılında bilim ve teknoloji alanında yaşanan önemli gelişmeleri üç bölüm halinde yayınlıyoruz.
“Dede Korkut-Korkut Ata Mirası: Kültürü, Efsaneleri ve Müziği” Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’ın ortak başvurusu sonucu 28 Kasım’da UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kabul edildi.
Sizler için derlediğimiz, 2018 yılında bilim ve teknoloji alanında yaşanan önemli gelişmeleri üç bölüm halinde yayınlıyoruz.