ABD, New Jersey’de bir Cooper atmacası (Accipiter cooperii) şehir yaşamının sunduğu imkânları zekice kullanarak dikkat çekici bir avlanma stratejisi geliştirdi.
Turquerié: 18. Yüzyıl Avrupa Kültüründe ‘Türk’ Modası
Turquerie, 18. yüzyılda Avrupa'da Türk/Osmanlı kültürüne artan ilgiyle merakın getirdiği ve egzotik Doğu imgesinin de etkisiyle şekillenen bir sanat ve kültür akımıdır. Terim, Fransızca "Turc" (Türk) kelimesinden türetilmiştir.
James Webb Uzay Teleskobu Şimdiye Kadarki En Uzak Galaksiyi Keşfetti
James Webb Uzay Tesleskobu, şu ana kadarki en uzak galaksiyi keşfetti. Bu keşif ile teleskop kendi en uzak gözlem rekorunu kırdı.
Dijital Obez miyim? Dijital Araçların Aşırı Kullanımı Yaşam Memnuniyetimizi Azaltıyor!
Dijital obezite, çok fazla dijital veri depolamak, phubbing ise insanlarla iletişim kurmak yerine mobil cihazlara yönelmek olarak tanımlanıyor. Her ikisi de sağlığımızı tehdit ediyor ve yaşam memnuniyetimizi azaltıyor.
Tek sağlık; insanlar, hayvanlar, bitkiler ve ortak çevreleri arasındaki ilişkileri bir bütün olarak kabul eden bir yaklaşımdır.
Hızlı Düşünmek, Pratik Zekâmızın Etkisi mi yoksa Alışkanlıklarımızın Bir Sonucu mu?
Her boş vaktinizde telefonunuzu alıp aynı uygulamalara mı tıklıyorsunuz? Peki bunu gerçekten farkında olarak mı yoksa otomatik bir şekilde mi yapıyorsunuz?
Farklı Ekmek Türlerinin Vücuda Etkisi Nedir?
Ekmeğin yapımında kullanılan unun cinsi, eklenen tahıllar ve mayalanma süreci, ekmeğin hem besin değerini hem de sağlığımız üzerindeki etkilerini belirleyebiliyor. Hazırsanız gelin birlikte bir ekmek yolculuğuna çıkalım.
Dünya’ya Getirilen Bennu Asteroidi Malzemesinde Organik Bileşikler Bulundu
Bilim insanları Bennu asteroidinden getirilen örneklerde karbon, nitrojen ve amonyak gibi bazı organik bileşiklerin bulunduğunu belirledi.
Safsata Nedir? Günlük Hayatta Hangi Safsata Türlerini Kullanırız?
Gündelik hayatta temelsiz ifadeleri anlatmak için kullandığımız “safsata” kavramı, mantık alanında “akıl yürütme hatası” ya da “kötü argüman” olarak karşılık bulur.
Soğan Doğrarken Gözler Neden Yanar, Nasıl Önlenir?
Soğan doğrarken gözlerimizin yanmasına kesme işlemi sırasında açığa çıkan kimyasal maddeler neden olur. Özellikle syn-propanethial-S-oxide adlı bir bileşik, göz sinirlerini uyararak gözyaşı üretimine yol açar. Ancak bu kimyasalın ne kadar yayıldığı sadece soğanın yapısıyla değil, onu nasıl kestiğimizle de yakından ilgili.
En Çok Okunan Makaleler