Skip to content Skip to navigation

Bilim Genç Kafe Konya Bilim Merkezi’nde

Bilim Genç
02/12/2016 - 16:04

Görseli büyütmek için tıklayın.

Gençleri geleceğe yön veren bilim insanlarıyla bir masa etrafında buluşturarak bilimle aralarında köprü kurmalarını hedefleyen Bilim Genç Kafe aralık ayının ilk etkinliğinde Konya Bilim Merkezi’nde. Bilim Genç Kafe’nin konukları ise dergimizin yayın kurulu üyeleri Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Tevfik Metin Sezgin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Doç. Dr. Zekeriya Mızırak.

Bilim Genç Kafe etkinliklerinde gençler bilim insanlarıyla sohbet etme ve onlara soru sorma fırsatı yakalarken, bilim insanları da deneyimlerini gençlerle doğrudan paylaşabiliyor. 8 Aralık 2016 Perşembe günü saat 16.00’da Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe başvurmak için tıklayın.

Unutmayın, Bilim Genç Kafe’nin katılımcı sayısı sınırlı. Siz de bilim dolu keyifli bir sohbete katılmak ve alanında uzman üç bilim insanıyla beynin gizemi, yapay zekâ ve geleceğin liderleri gençler üzerine konuşmak istiyorsanız masalarımız dolmadan Bilim Genç Kafe’deki yerinizi ayırtın.

Konya Bilim Merkezi’ne ulaşım imkânlarıyla ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerikler

Kimya

Uluslararası bir araştırma grubu, paketleme ve tekstil alanlarında en sık kullanılan polimer türlerinden biri olan polietilen tereftalatı (PET) biyolojik olarak parçalayabilen enzimin verimliliğini artırmayı başardı.

Kimya

Deneyler köşesinin bu etkinliğinde patates kullanarak yapacağımız pil ile bir LED’i yakmaya çalışıyoruz. Kolayca bulabileceğiniz malzemelerle evde ve okulda gerçekleştirebileceğiniz bu etkinlik sayesinde siz de meyve ve sebzeleri kullanarak kendi pilinizi tasarlayabilirsiniz.

Kimya

Toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan Bilim ve Toplum Programları 2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

Kimya

Dünya genelinde farklı üniversitelerden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada atmosferdeki karbondioksit seviyesindeki artışın tarım ürünlerinin protein, vitamin, mineral gibi besin değerlerini etkilediği anlaşıldı.

Kimya

Bilim insanları güçlü bir X-ışını lazeri kullanarak oda sıcaklığındaki bir miktar suyun sıcaklığını bir mikrosaniyenin on milyonda biri içerisinde 100.000°C’nin üzerine çıkarmayı başardı.

Kimya

Londra Kolej Üniversitesi (UCL) Slade Güzel Sanatlar Okulu’ndan Onya McCausland isimli sanatçı, eski kömür madeninin atık sularından sanat eserlerinde kullanılabilecek kalitede beş farklı tonda pigmentler elde etti.

Kimya

Amonyak (NH3) son yıllarda alternatif bir yakıt olarak görülmeye başlandı. Küresel iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemlerden biri, karbon içeren petrol türevlerinin yerini karbon içermeyen amonyağın alması olabilir.

Kimya

Oxford Üniversitesi’nde çalışan bir grup araştırmacı, çözelti içindeki moleküllerin tek tek tespit edilip kütlelerinin ölçülmesine imkân veren bir yöntem geliştirdi. Dr. Gavin Young ve arkadaşlarının Prof. Dr. Philipp Kukura önderliğinde yaptıkları araştırmanın sonuçları Science’ta yayımlandı.

Kimya

Deneyler köşesinin bu etkinliğinde kristaller hakkında bilgi edinirken, evde ya da okulda siz de kendi kristallerinizi oluşturabilirsiniz.

Kimya

Bugüne kadarki bilgilerimize göre su olmadan canlılığı devam ettirebilen bir organizma türü yok. Dünya yüzeyinin %71’i suyla kaplı. Ancak hayatın devamlılığı için gerekli olan tatlı su yeryüzündeki suyun sadece %2,5’lik kısmını oluşturuyor.