Fotoğraflar Köşesinde Şubat Ayının Konusu “Kış Oyunları”
Bilim Genç olarak şubat ayında objektiflerinizi “Kış Oyunları” temasına odaklamanızı istiyoruz.

Kış aylarında heyecanla karın yağmasını bekleriz. Kar yağışı her ne kadar şehir trafiğini olumsuz etkilese de bembeyaz örtüyle kaplanan doğa büyülü bir güzelliğe bürünür. Etrafımızda gördüğümüz kardan adamlar bizleri gülümsetir. Elimize alıp yuvarladığımız kar toplarını birbirimize atarak eğlenmeyi ve bir yokuş bulunca kaymayı ise çok severiz. Bu nedenle kar kış aylarının sembollerinden biridir.
Ayrıca bu yıl 4-20 Şubat tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de 2022 Kış Olimpiyatları gerçekleştirilecek. Kar ve buz pistlerinde birçok farklı branşta yarış düzenlenecek. Ülkemiz adına olimpiyatlara katılan 7 sporcumuz ise kayaklı koşu, kayakla atlama, alp disiplini ve kısa kulvar sürat pateni dallarında yarışacak.
Biz de Bilim Genç olarak kış olimpiyatlarına farkındalığı artırmak için şubat ayında objektiflerinizi kış oyunlarına odaklamanızı istiyoruz. Siz de karda eğlenerek oynadığınız oyunları fotoğraflayabilirsiniz. İnsan yüzlerinin göründüğü fotoğrafları Bilim Genç’te paylaşırken, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kendilerinden izin almayı unutmayalım. Fotoğraflarınızı göndermek için tıklayın.
Fotoğraflarınızı Bilim Genç’te paylaşırken etiket bölümüne #KışOyunları yazmayı unutmayın. Fotoğraflarınızın açıklama bölümünde ise fotoğrafınızın temasıyla ilgili bilgiler verebilir, fotoğrafınızı nerede ve ne zaman çektiğinizi belirtebilir, fotoğrafınızla ilgili teknik ayrıntılara yer verebilirsiniz.
Bilim Genç Fotoğraflar köşesinde her ay belirlenen konuda gönderilen fotoğraflar arasından seçilenler ayın en beğenilen fotoğrafları galerisinde yayınlanıyor. Fotoğrafların sahiplerine ise TÜBİTAK popüler bilim kitabı hediye ediliyor.