Elli üç yıl önce fırlatılan Sovyet uzay aracı Kosmos-482’nin kontrolsüz bir şekilde Dünya atmosferine girerek 10 Mayıs 2025 günü okyanusa düştüğü bildirildi.
XMM-Newton Uydusu Kozmik Devin Kalp Atışlarını Yakaladı
XMM-Newton uydusu, Dünya’dan 236 milyon ışık yılı uzaklıktaki 1ES 1927+654 adlı gök adanın merkezindeki süper kütleli kara delikten yayılan ve hızla değişen X-ışınları tespit etti.
WASP-127b'nin Atmosferinde Ses Hızını Aşan Rüzgârlar
Gök bilimciler, dev bir ötegezegen olan WASP-127b'nin ekvator bölgesinde son derece güçlü rüzgârlar keşfetti.
Uzay Çöpü Kosmos-482’nin Dünya’ya Düşmesi Bekleniyor!
Elli üç yıl önce fırlatılan Sovyet uzay aracı Kosmos-482’nin bugünlerde kontrolsüz bir şekilde Dünya’ya düşmesi bekleniyor.
K2-18b Ötegezegeninde Yaşam İzine mi Rastlandı?
James Webb Uzay Teleskobu (JWUT) uzak bir gezegen olan K2-18b’nin atmosferinde dimetil sülfür (DMS) ve/veya dimetil disülfür (DMDS) moleküllerini tespit etti.
Atom Bombası Nasıl Çalışır? Hiroşima ve Nagazaki'deki Etkileri
6 Ağustos 1945’te dünyanın saldırı amacıyla kullanılan ilk atom bombası Japonya’nın Hiroşima şehrine, üç gün sonra da ikinci bir atom bombası, 9 Ağustos 1945’te Nagazaki şehrine atıldı. Patlama sonucunda yüzbinlerce insan hayatını kaybetti, yaralandı ve psikolojik olarak etkilendi.
Pestisit Nedir? Pestisitler Zararlı mıdır?
Pestisitler, bitkilerde verim ve kalite kaybına neden olan hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadelede kullanılan, kimyasal ve biyolojik maddelerdir. Bu maddeler yanlış, bilinçsiz ve aşırı kullanıldığında insan sağlığına ve çevreye zarar verir.
Uzayda Uzun Süre Kalan Astronotların Vücudunda Neler Değişir?
Uzayda uzun süre kalmak, insan vücudunda kas kaybından görme bozukluklarına, bağışıklık sisteminin zayıflamasından kemik erimesine kadar birçok fizyolojik değişime yol açabilir. Peki bu değişimler nelerdir?
Neptün’de İlk Kez Aurora Gözlendi
James Webb Uzay Teleskobu (JWUT) tarafından Neptün’de ilk kez parlak kutup ışıması (aurora) görüntülendi.
Yapay Kalp ile Bir Hasta 100 Gün Hayatta Kaldı
Avustralya’da son evre kalp yetmezliği olan bir hasta, kapakçıksız yapay kalp nakli ameliyatı gerçekleşene kadar 100 gün boyunca cihaza bağlı kalmadan yaşadı. Daha önce yapılan yapay kalp nakillerinde bu süre en fazla 27 gündü.
En Çok Okunan Makaleler