logo
Menü
Giriş yap Üye ol
  • Anasayfa Anasayfa
Popüler Bilim

Popüler Bilim

Soru - Cevap

Soru - Cevap

Tasarla ve Yap

Tasarla ve Yap

Deneyler

Deneyler

Bilim Genç TV

Bilim Genç TV

Gökbilim

Gökbilim

Yeryüzü

Yeryüzü

Sesli Yayın

Sesli Yayın

Bilim Çizgi

Bilim Çizgi

Periyodik Tablo

Periyodik Tablo

Yeryüzü

Bunu Biliyor muydunuz?

Yarışmalar

Yarışmalar

  • Popüler Bilim Bilim Genç' i Tanıyın
    • - Bilim Genç Hakkında
    • - Ekibimiz
    • - İçerik Kullanım Şartları
    • - İletişim
  • Bilim Genç TÜBİTAK’ın dijital ortamda ücretsiz popüler bilim yayınıdır.

logo
Arama
Giriş yap
  • Popüler Bilim Popüler Bilim
  • Soru - Cevap Soru - Cevap
  • Tasarla ve Yap Tasarla ve Yap
  • Deneyler Deneyler
  • Bilim Genç TV Bilim Genç TV
  • Yarışmalar Yarışmalar
  • Gökbilim Gökbilim
  • Yeryüzü Yeryüzü
  • Sesli Yayın Sesli Yayın
  • Bilim Çizgi Bilim Çizgi
  • Bunu Biliyor muydunuz? Bunu Biliyor muydunuz?
  • Periyodik Tablo Periyodik Tablo
  • Popüler Bilim Bilim Genç' i Tanıyın
    • - Bilim Genç Hakkında
    • - Ekibimiz
    • - İçerik Kullanım Şartları
    • - İletişim
  • Bilim Genç TÜBİTAK’ın dijital ortamda ücretsiz popüler bilim yayınıdır.

Güneş’teki Enerjiyi Yeryüzünde Üretmek Mümkün mü?

Yarım Tonluk Uzay Çöpü Kosmos-482 Okyanusa Düştü!

XMM-Newton Uydusu Kozmik Devin Kalp Atışlarını Yakaladı

Satranç Mayıs 2025

Bilim Genç’e İçerik Hazırlamak İster misiniz?

WASP-127b'nin Atmosferinde Ses Hızını Aşan Rüzgârlar

Uzay Çöpü Kosmos-482’nin Dünya’ya Düşmesi Bekleniyor!


2021 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Sona Erdi

29/09/2021

İlki 2018 yılında düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

2021 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Sona Erdi

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST sona erdi. Festivale TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar da katıldı. TÜBİTAK standını ziyaret eden Sancar, gençlerle bir araya gelerek festival heyecanına ortak oldu ve onların sorularını cevapladı.

TEKNOFEST boyunca SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın uçuş gösterileri katılımcılara heyecan dolu anlar yaşattı. Ayrıca aralarında ATAK helikopteri, HÜRKUŞ eğitim uçağı, Akıncı taarruz insansız hava aracı ve Azerbaycan savaş uçağı MİG-29’un da olduğu çok sayıda hava aracı festival alanında gösteri yaptı.

TEKNOFEST ziyaretçileri, dikey rüzgâr tünelini deneyimleme ve planetaryum etkinliklerine katılma imkânı da yakaladı. 

Festival kapsamında farklı kategorilerde çok sayıda yarışma gerçekleştirildi. Bu yarışmalara Türkiye’nin 81 ilinden ve 84 ülkeden 20.197 takım ve 100.000’in üzerinde genç başvuru yaptı. Dereceye giren takımlara 3 milyon TL’den fazla ödül verildi.

TÜBİTAK, TEKNOFEST 2021’de

 

Festival kapsamında düzenlenen 36 yarışmanın 12’si TÜBİTAK tarafından gerçekleştirildi. 31 Ağustos 2021 tarihinde Körfez Yarış Pisti’nde Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ile başlayan TÜBİTAK yarışmalarının heyecanı, Aksaray Tuz Gölü’nde Roket Yarışması, Bursa Yunuseli Havalimanı’nda Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması ile Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması, Bilişim Vadisi’nde Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması ile devam etti. Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışması, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde TEKNOFEST’te gerçekleştirilirken, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması’nın finali 21-25 Eylül 2021 tarihlerinde TEKNOFEST alanında yapıldı. Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda ilk üçe giren projeler, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda ilk üçe giren projeler TEKNOFEST alanında sergilendi.

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları

TÜBİTAK tarafından bu yıl on yedincisi düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ile bu yıl ilk kez düzenlenen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, TEKNOFEST kapsamında 31 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapıldı. 

Alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sanayisinde kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan yarışlara, 65 üniversite takımı ile 36 lise takımı katıldı. 4-5 Eylül tarihlerinde düzenlenen final yarışlarının ardından dereceye giren takımlara ödülleri 25-26 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST alanında gerçekleştirilen ödül töreninde verildi. 

İnsansız Hava Araçları Yarışması

TÜBİTAK tarafından düzenlenen insansız hava araçları yarışmaları, TEKNOFEST kapsamında 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda yapıldı.

Ülke genelinde İHA konusunda farkındalığın artırılması ve İHA üzerine yapılan çalışmaların yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen 6. Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na Türkiye’den ve yurt dışından 141 takım, 2. Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na Türkiye’den 130 takım, ilk kez bu yıl gerçekleştirilen Serbest Görev İnsansız Hava Yarışması’na ise Türkiye’den ve yurt dışından 68 takım katıldı.

Dereceye giren takımlara ödülleri 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde TEKNOFEST alanında gerçekleştirilen ödül töreninde verildi.

Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması 

TÜBİTAK, Bilişim Vadisi ve HAVELSAN iş birliği ile TEKNOFEST Havacılık ve Uzay Festivali kapsamında gerçekleştirilen Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması ise bu yıl 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Kocaeli-Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi.

 

Gençlerin otonom araç teknolojilerine yönelik özgün tasarım ve algoritma geliştirme konularında deneyim kazanmalarının hedeflendiği yarışmada dereceye giren takımlara ödülleri 25-26 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST alanında gerçekleştirilen ödül töreninde verildi.

TÜBİTAK Standı Yoğun İlgi Gördü

TEKNOFEST’teki TÜBİTAK stant alanında Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY), Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) sergilediği ürünler ve düzenlediği etkinliklerle festivalde yer aldı. TÜBİTAK; aralarında çeşitli bilgi yarışmaları, VR (sanal gerçeklik) tüneli, katlanabilir mayın detektörü OZAN ile kum havuzunda metal arama, deneyler, bilim şovları ve gençlere yönelik atölye çalışmalarının da yer aldığı çok sayıda etkinlikle festivale renk kattı.

TEKNOFEST’te TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları da büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler TÜBİTAK popüler bilim kitaplarını ve dergilerini inceleme ve satın alma fırsatı buldu.

Bilim Genç de TEKNOFEST’te

TEKNOFEST’in yoğun ilgi gören stantlarından biri de Bilim Genç oldu. Bilim Genç ekibiyle görüşme fırsatı yakalayan ziyaretçiler, dokunmatik ekran üzerinden Bilim Genç internet sitesini daha yakından tanıma imkânı buldu. Bilim Genç periyodik tablo mobil uygulaması üzerinden elementleri inceleyen çok sayıda ziyaretçi periyodik tablo bilgi yarışmasıyla kendilerini test ederek TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları tarafından yayımlanan Çizgi Bilim-Aziz Sancarkitabını kazanma fırsatını yakaladı. 

Ülkemizde millî teknolojilerin geliştirilmesi ve kritik alanlarda bilgi birikiminin ve yetişmiş insan kaynağının artırılmasında önemli rolü olan TEKNOFEST

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenleniyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin önümüzdeki yıl Samsun’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. TÜBİTAK her yıl olduğu gibi gelecek yıl da farklı yarışmaları ve etkinlikleriyle TEKNOFEST’e renk katmaya devam edecek.

Konu
Teknoloji

paylaş

En Çok Okunan Makaleler

Lise Öğrencileri İçin 2025 Yılı TÜBİTAK Bilim Kamplarına Katılım Başvuruları Başladı!

Duyurular • 02-01-2025

Bilim Genç’e İçerik Hazırlamak İster misiniz?

Duyurular • 12-05-2025

Pestisit Nedir? Pestisitler Zararlı mıdır?

Haberler • 30-04-2025

Kozmik Gezegen Otopsisi: Yıldızına Yaklaşarak Atmosferine Dalan Gezegen

Gökbilim • 29-04-2025

Bilim Genç Kafede Bilim Etkinliği: “Antarktika Hikâyeleri”

Duyurular • 24-04-2025

Gökyüzünde Gezegen Şöleni

Haberler • 25-01-2025

Keçilerin Göz Bebekleri Neden Dikdörtgen Şeklindedir?

Soru - Cevap • 15-02-2025

Astronot Suni Williams Uzay Yürüyüşünde Rekor Kırdı

Haberler • 31-01-2025

Meşhur Matematik Problemi: ‘‘Taşınan Kanepe Problemi’’ Çözüldü

Haberler • 30-01-2025

Anadolu Parsının En Net Görüntüsü Kaydedildi

Haberler • 07-12-2024

Bilim Genç Logo
Tekrardan Hoşgeldiniz!

Bilim Genç’in kozmik derinliklerinde yolculuğa başlamak için giriş yapın.

Bir hesabınız yok mu? Üye olun

Sayfayı Paylaş
Twitter'da paylaş telegram'da paylaş Whatsapp'da paylaş facebook'da paylaş
Bağlantıyı kopyala
baylaş