Doç. Dr. Selçuk Topal, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde yıldızların nasıl oluştuğu, nasıl enerji ürettiği ve hayat süreleri hakkında bilgi veriyor.
Keşfedilen En Uzak Yıldız: Earendel
Doç. Dr. Selçuk Topal, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde bugüne kadar gözlemlenen en uzak yıldız olan Earendel’den bahsediyor.
Bir Yıldız Ne Kadar Soğuk Olabilir?
Yeni doğmuş, milyarlarca yıl yaşamaya devam edecek bir yıldızın yüzey sıcaklığı ne kadar düşük olabilir?
Yıldızlara Seyahat Edebilmek İçin Hangi Teknolojilere İhtiyacımız Var?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde yakın yıldızlara ulaşmak için gerekli olan itici güçlerden bahsediyor.
Yıldızlara Seyahat Edebilir miyiz?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde insanların bugünkü teknolojiyle başka yıldız sistemlerine nasıl gidebileceğinden bahsediyor.
Dünya’ya Yakın Yıldız Sistemlerinde Yaşanabilir Gezegenler Var mı?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde Güneş sistemine en yakın yıldızların özelliklerinden bahsediyor.
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde gök adamızdaki farklı tür yıldızların özelliklerinden bahsediyor.
Yıldızların Yaşı Nasıl Tahmin Ediliyor?
Yıldızların yaşını tahmin etmek için kullanılan çeşitli yöntemler var.
Yıldızlar Nasıl Yaşar ve Ölür?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, yıldızların nasıl oluştuğunu, zaman içinde geçirdikleri değişimleri ve ömürlerinin sonuna geldikten sonra yıldızları neler beklediğini Güneş örneği üzerinden açıklıyor.
Betelgöz Yakında Patlayacak mı?
Betelgöz’ün 100.000 yıl içinde patlaması beklense de yıldızın 2019 yılında aniden parlaklığını kaybetmesi, bilim insanlarının yıldızın yakın zamanda patlayacağını düşünmesine sebep oldu.
En Çok Okunan Makaleler