Dünya’dan yaklaşık 2000 ışık yılı uzaklıkta, gökyüzünde Kartal (Aquila) Takımyıldızı bölgesinde, şu ana kadar belirlenebilen en büyük kütleli kara delik keşfedildi.
Üç gök bilimci, James Webb Uzay Teleskobu (JWST) tarafından keşfedilmiş ve daha önceleri gök ada olarak sınıflandırılmış üç gök cisminin aslında karanlık yıldızlar olabileceğini öne sürdü.
Bir yüzü hidrojenden, diğer yüzü helyumdan oluşan bir beyaz cüce keşfedildi.
Yıldızlar Nasıl Oluşur, Yaşar ve Ölür?
Doç. Dr. Selçuk Topal, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde yıldızların nasıl oluştuğu, nasıl enerji ürettiği ve hayat süreleri hakkında bilgi veriyor.
Keşfedilen En Uzak Yıldız: Earendel
Doç. Dr. Selçuk Topal, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde bugüne kadar gözlemlenen en uzak yıldız olan Earendel’den bahsediyor.
Bir Yıldız Ne Kadar Soğuk Olabilir?
Yeni doğmuş, milyarlarca yıl yaşamaya devam edecek bir yıldızın yüzey sıcaklığı ne kadar düşük olabilir?
Yıldızlara Seyahat Edebilmek İçin Hangi Teknolojilere İhtiyacımız Var?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde yakın yıldızlara ulaşmak için gerekli olan itici güçlerden bahsediyor.
Yıldızlara Seyahat Edebilir miyiz?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde insanların bugünkü teknolojiyle başka yıldız sistemlerine nasıl gidebileceğinden bahsediyor.
Dünya’ya Yakın Yıldız Sistemlerinde Yaşanabilir Gezegenler Var mı?
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde Güneş sistemine en yakın yıldızların özelliklerinden bahsediyor.
Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde gök adamızdaki farklı tür yıldızların özelliklerinden bahsediyor.
En Çok Okunan Makaleler