Bilim Genç’in Resmi Açılışı Çanakkale Zaferi 100. Yıl Anma Programı’nda Gerçekleştirildi
1967 yılından bu yana popüler bilim dergileri çıkaran TÜBİTAK’ın yeni ücretsiz elektronik dergisi Bilim Genç yayın hayatına başladı.
1967 yılından bu yana popüler bilim dergileri çıkaran TÜBİTAK’ın yeni ücretsiz elektronik dergisi Bilim Genç yayın hayatına başladı. Yaklaşık bir yıldır test yayında olan TÜBİTAK Bilim Genç’in resmi açılışı Gelibolu’da gerçekleştirilen Çanakkale Zaferi 100. Yıl Anma Programı’nda yapıldı.
Bilim Genç’in resmi açılışının da gerçekleştirildiği, kazanılan zaferin bir kere daha hatırlanması ve tarih bilincinin oluşması amacıyla düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 100. yılının anıldığı etkinlikte ülkemizin çeşitli illerinden yaklaşık 500 lise ve üniversite öğrencisi misafir edildi. Etkinlikte öğrenciler gün boyu rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki şehitlikleri ve anıtları gezdi, savaşın çeşitli evrelerinin üç boyutlu olarak anlatıldığı Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde savaşın önemli aşamalarını etkileşimli bir şekilde tecrübe etme imkânı yakaladı. Öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programın akşamki bölümünde ise Gelibolu Şehitler Abidesi’ndeki etkinlik alanında “O Gün...” belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.
Cephede savaşan altı askerin mektuplarından yola çıkılarak çekilen belgeselde Serdar Kılıç, zor şartlarda hayatta kalma becerisini ve deneyimlerini kullanarak, Çanakkale Savaşı’nın farklı cephelerinde savaşan askerlerin psikolojik ve fiziki durumlarını, savaş sırasındaki koşulları hissetmeye ve hissettirmeye çalışarak anlatıyor. “Doğadaki İnsan” programını hazırlayıp sunan Serdar Kılıç aynı zamanda Bilim Genç Yayın Kurulu üyesi.
Bilginin sürekli değiştiği ve yenilendiği günümüzde bilimsel gelişmeleri anbean takip etmek hayli önemli. Bilim Genç, gençlere bilgiye ücretsiz ve kolay bir şekilde erişebilmenin yanı sıra zenginleştirilmiş içeriği ile sadece okuyarak değil izleyerek ve uygulayarak da öğrenme imkânı sağlıyor. Aynı zamanda okuyucular Bilim Genç’teki profil alanlarında fotoğraflarını, videolarını ve projelerini paylaşarak bilimin renkli dünyasına adım atıyor. Elektronik bir dergiden çok daha fazlası olan Bilim Genç’te yer alan videolar ve infografikler sayesinde karmaşık bilimsel konuları anlamak daha kolay.
İnternet sitesi ve mobil uygulaması sayesinde Bilim Genç’e bilgisayarlardan, tabletlerden ve cep telefonlarından kolayca erişilebiliyor.