Fotoğraflar Köşesinde Ocak Ayının Konusu “Buz Kristalleri”
Bilim Genç Fotoğraflar köşesinde ocak ayının konusu “Buz Kristalleri”. Fotoğraflarınızı Bilim Genç’te paylaşırken açıklama bölümüne #BuzKristalleri etiketini eklemeyi unutmayın.
Kar taneleri hayatlarına buz kristali olarak başlar. Hava soğuduğunda içindeki su buharı havadaki toz zerrecikleri gibi çok küçük parçacıklar üzerinde yoğunlaşır ve donar. Böylece buz kristalleri oluşur. Buz kristalleri yeryüzüne doğru düşerken havadaki su molekülleri buz kristalinin üzerine yapışarak donar. Böylece buz kristali büyümeye başlar ve kar tanelerini oluşturur.
Kar taneleri başlangıçta altıgen şeklindedir. Büyüdükçe her bir kenarda dallar oluşur. Kar tanelerinin farklı şekillere sahip olduğunu duymuşsunuzdur. Kar taneleri büyürken aldıkları şekli ise hava koşulları özellikle de sıcaklık etkiler.
Biz de kış mevsiminin neredeyse ortasına geldiğimiz bu ayda objektiflerinizi buz kristallerine odaklamanızı istiyoruz. Bilim Genç Fotoğraflar köşesinde ocak ayının konusu “Buz Kristalleri”. Fotoğraflarınızı Bilim Genç’te paylaşırken açıklama bölümüne #BuzKristalleri etiketini eklemeyi unutmayın.
Bu bölümde ayrıca fotoğrafınızda vurgulanan olgulara ait etiketler ekleyebilir, fotoğrafınızı nerede ve ne zaman çektiğinizi belirtebilir, fotoğrafınıza ait teknik bilgilere yer verebilirsiniz.
Bilim Genç Fotoğraflar köşesinde her ay belirlenen konuda gönderilen fotoğraflar arasından seçilenler ayın en beğenilen fotoğrafları galerisinde yayınlanıyor. Fotoğrafların sahiplerine ise TÜBİTAK popüler bilim kitaplarından hediye ediliyor.