Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve Kutup Şenliği Başlıyor
Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı bu yıl 22 Ekim tarihinde, Kutup Şenliği ise 23 Ekim tarihinde çevrim içi platformlarda yapılıyor.
Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) tarafından düzenlenen Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı’nın dördüncüsü 22 Ekim’de gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Kutup Şenliği ise 23 Ekim tarihinde düzenleniyor. COVID-19 salgını nedeniyle her iki etkinlik de çevrim içi platformlarda yapılıyor.
22 Ekim’deki Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı’nda gerçekleştirilecek Antarktika, Arktik, sosyal ve beşeri bilimler, astrobiyoloji, astrokimya, astrojeoloji, canlı ve yer bilimleri oturumlarında kutuplar hakkında çalışmalar yapan bilim insanları ile kutup bölgelerine merak duyan araştırmacılar bir araya gelerek izleyicilere bilgi ve tecrübelerini aktaracak. Bu oturumların yanı sıra etkinlikte Türkiye’den bilim insanlarının yürüttüğü bilimsel araştırmaların ve kutup seferlerinin sonuçları da değerlendirilecek.
4. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı programı için tıklayın.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Kutup Şenliği’nde ise kutuplar konusunda araştırmalar yapan farklı alanlardan uzman araştırmacılar çalışmalarını ve tecrübelerini izleyicilere aktaracak. Kutup bölgelerinin iklim koşulları, doğası, jeolojik özellikleri, kutuplarda yaşam koşulları gibi konular hakkında bilgilerin verileceği etkinlikte Antarktika ile ilgili belgesel gösterimleri de yer alacak.
Birinci Kutup Şenliği programı için tıklayın.
22 Ekim’de gerçekleştirilecek Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ile 23 Ekim’de gerçekleştirilecek Kutup Şenliği’ni Bilim Genç YouTube kanalından ve sosyal medya hesaplarından canlı yayında takip edebilirsiniz.
Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) 2019 yılında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde kuruldu. Kutup Araştırmaları Enstitüsünün temel hedefleri kutuplarla ilgili bilimsel araştırmaları desteklemek, Ulusal Kutup Seferlerini gerçekleştirmek, ülkemize ait kutup kampları ve üsleriyle ilgili süreçleri yönetmek, kutup araştırmaları konusunda uluslararası ikili iş birliklerini sürdürmek, toplumda kutup bölgeleri farkındalığı oluşturmak ve uluslararası arenada ülkemizi temsil ederek rekabet ve bilimsel gücünü artırmak.