7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nin yolculuk öyküsünü anlattığımız video serisinin bu bölümünde 3 lise öğrencisinin Antarktika deneyimlerine ortak oluyoruz.
• 11/08/2023
• 15/06/2023
7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin maceralarına eşlik ettiğimiz vlog serimizin bu bölümünde, Kaptan Yüksek Mühendis Sinan Yirmibeşoğlu, Türkiye’den yola çıkan sefer ekibimizin kıtalar ve ülkeler değiştirerek, dört farklı uçakla yaklaşık üç gün süren yolculukları ile Antarktika’ya nasıl ulaştıklarını anlatıyor.
• 19/05/2023
Antarktika’nın Gizemli Dünyasına Yolculuk
7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi ekip üyesi, Kaptan Yüksek Mühendis Sinan Yirmibeşoğlu, video blog serimizin ilk bölümünde sefer öncesi alınan eğitimler, sağlık kontrolleri, koordinasyon toplantıları ve Antarktika'da ihtiyaç duyulan kıyafetler ve eşyalar konusunda bilgi veriyor.
Antarktika’da Dev Buz Dağı Oluştu
Türk Bilim İnsanları Antarktika'da Mikroplastik Kirliliği Tespit Etti
Mikroplastik Kirliliği Antarktika’ya Ulaştı
Antarktika’nın Buz Altındaki Nehirleri
Bilimsel çalışmalar, Antarktika’nın Weddell Denizi bölgesindeki buzulların altında 460 kilometre uzunluğunda bir nehir olduğuna işaret ediyor.
Antarktika’da Güneş Işığının Ulaşmadığı Bölgede Yeni Canlılar Keşfedildi
Bir grup bilim insanı, Filchner-Ronne Buz Sahanlığı’nda güneş ışığından ve en yakın besin kaynaklarından kilometrelerce uzaklıkta yaşayan canlılar keşfetti.
• 15/03/2021
Bayrağımızın Gölgesi Kutupların Ötesinde | Kutup Araştırmaları Söyleşisi
Kıtaları bilim ve araştırmanın gücüyle aşıp bayrağımızı ve marşımızı Kutuplara ulaştıran TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy ile Kutup Araştırmaları Söyleşisi gerçekleştirdik.
En Çok Okunan Makaleler