Semazen Robot

Bu projemizde robotumuz sema gösterisi yapıyor. Mevlana maketi robotun üzerine giydirilerek bir görsellik sağlanmıştır.
Giriş
Robotlar bir yazılım aracılığıyla yönetilen ve yararlı bir amaç için iş ve değer üreten karmaşık makinelerdir. Günümüzde tıp, sağlık, uzay ve sanayi alanlarında robotlar kullanılmaya başlanmıştır.
Yakın gelecekte ise robotlar hayatımızın vazgeçilmez birer parçası olacaktır. Bizim işlerimizi kolaylaştıran , yapamadıklarımızı çabucak yapabilen bizim arkadaşlarımız haline gelecekler.
Robot dünyası bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi görmektedir.Bizler de şimdiden kolay ve basit programlanan robotlarımızla projeler geliştirerek ülkemize faydalı olmak istiyoruz
Amacı
Geçmişimizde yer alan ve kültürümüzde çok önemli yere sahip Mevlananın teknoloji yöntemiyle( robot maketi aracılığıyla) günümüz gençliğine hatırlatmak.
Yöntem
Bu projede robot eğitim setini kullandık. Işık algılayıcı sensörünü kullandık. Bilgisayar programı vasıtasıyla robota program yazdık.Bu programa göre robot çalışma alanı üzerinde ışık sensörü aktif olacak şekilde ilerler. Robotun sensörü herhangi ışık kaynağını algıladığında robotumuz durur ve sağa doğru kendi etrafında yavaş bir şekilde dönmeye başlar ( Mevlananın sema gösterisi gibi)eş zamanlı olarak robotun ses modülünden semazen müziği çalmaya başlar.Bu işlem 10 sn boyunca sürer ve programımız sona erer. Mevlana maketi robotun üzerine giydirilerek bir görsellik sağlanmıştır.
Deneme, Yanılma, araştırma , analiz
Sonuç ve Tartışma
Robotlardaki sensörlerin nasıl çalıştığı , Işık sensörünü etkin şekilde kullanıldığı,
Işık sensörünün gün ışığından etkilendiğini , amaca uygun sensör seçiminin önemli olduğu sonuçları elde edilmiştir.
Kaynaklar
Robot Seti ,Eğitim Semineri
Ekip Tanıtımı
Rehber öğr:Fatma Sevim
Öğrenciler
1-M.Ali BENLİ (5D)
2-Oguz Kaan KANİ(5D)
3-Kerem DALGIÇ(5D)
4-İpek KÖFÖN(5G)
5-Şevval İZA(5G)