50 Yıl Çalışabileceği Düşünülen Pilin Tanıtımı Yapıldı
Çin merkezli bir teknoloji şirketi, şarj edilmeden 50 yıl boyunca elektrik üretebilecek şekilde tasarladıkları pilin tanıtımını yaptı. Yeni nesil pilin pilot testlerini geçtiğini açıklayan şirket, pilin, cep telefonları, elektrikli arabalar ve ticari amaçlı insansız hava araçlarında kullanılmasını öngörüyor.
Betavolt.tech / https://www.betavolt.tech/cp_531390.html
Betavolt isimli bir teknoloji şirketi, şarj etmeden 50 yıl boyunca elektrik üretebilecek şekilde tasarladıkları nükleer pillerinin tanıtımını yaptı. Yeni nesil pilin pilot testlerini geçtiğini açıklayan şirket, bu yenilikçi pil teknolojisinin cep telefonları, elektrikli arabalar ve ticari amaçlı insansız hava araçlarında kullanılmasını öngörüyor.
Şirketin açıklamasında, pili geliştiren bilim insanlarının enerji kaynağı olarak radyoaktif nikel-63 elementini, enerji dönüştürücü olarak ise elmas yarı iletkenleri kullandığı belirtildi. Pilin temel unsurlarını iki elmas yarı iletken dönüştürücü ile bunların arasına yerleştirilen bir nikel-63 levha oluşturuyor. Pil, çürüyen izotoplar tarafından salınan enerjiyi elektriğe dönüştürerek çalışıyor.
15 mm x 15 mm x 5 mm küp ölçülerinde yani genişliği bir madeni paranınkinden daha küçük olan nükleer pil, şimdilik 3 voltta 100 mikrowatt güç sağlıyor. Şirket 2025 yılına kadar 1 watt gücünde bir pil üretmeyi planlıyor. Pilin bir diğer özelliği ise -60 °C ve 120 °C arasında değişen sıcaklıklarda çalışabilmesi.
Uzun ömürlü güç kaynağı olarak üretilmesi planlanan bu nükleer pillerle, elektronik cihazlardaki yeteneklerin yeniden tanımlanabileceği düşünülüyor.
Yorumlar
Demiröz Pt, 02/19/2024 - 17:51
harikaaaaa