Bilim İletişimi
Bilim iletişimi alanında yapılan PCST (Public Communication of Science and Technology) konferansının 14.’sü bu yıl 26-28 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirildi.
Bilim iletişimi toplumda bilim farkındalığını artırma, bilime karşı merak uyandırma ve bilime ilişkin bir bakış açısı oluşturma gibi pek çok hedef güder. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile bilgi ve becerilerin doğrudan topluma ulaştırılması için iletişim araçları ve etkinliklerden yararlanır.
Bilimin eğlenceli yönünü ortaya çıkararak bilim ve toplum arasında bağ kurulmasını sağlayan bilim iletişiminin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Özellikle son yıllarda bu alanda çok sayıda etkinlik yapılıyor. Bu etkinliklerin biri de her yıl düzenlenen PCST (Public Communication of Science and Technology) konferansı. Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen konferans 26-28 Nisan’da İstanbul’da yapıldı. Eş başkanlığını Doç Dr. Gültekin Çakmakçı'nın (Hacettepe Üniversitesi) yaptığı uluslararası konferansa yurt içi ve yurt dışından pek çok bilim insanı ve eğitimci katıldı. Bilim iletişiminin farklı yönlerden ele alındığı etkinlikte çalıştaylar ve poster sunumları da yer aldı.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ, etkinlikte Bilim ve Toplum Dairesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Etkinlik kapsamında bilimdeki en son gelişmeleri okuyuculara aktaran yeni bir internet sitesi de hazırlandı. Güncel bilimsel gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz bu siteye www.bilimiletisimi.com adresinden ulaşabilirsiniz.