Fotoğraflar Köşesinde Ekim Ayının Konusu “Geleneksel Yöntemlerle Hazırlanan Yemeklerimiz”
Bir ülkenin mutfak kültürünün şekillenmesinde coğrafi koşullar, ekolojik özellikler, iklim ve geçmişten gelen birikimler etkilidir. Mutfak kültürü denildiğinde aklınıza sadece yemekler gelmesin. Yemeğin hazırlanmasında kullanılan malzemeler, pişirme yöntemleri, yemeğin hazırlanma sürecinde ihtiyaç duyulan araç ve gereçler, yemeğin saklanması mutfak kültürünü oluşturan ögelerdir.
Bir ülkenin mutfak kültürünün şekillenmesinde coğrafi koşullar, ekolojik özellikler, iklim ve geçmişten gelen birikimler etkilidir. Mutfak kültürü denildiğinde aklınıza sadece yemekler gelmesin. Yemeğin hazırlanmasında kullanılan malzemeler, pişirme yöntemleri, yemeğin hazırlanma sürecinde ihtiyaç duyulan araç ve gereçler, yemeğin saklanması mutfak kültürünü oluşturan ögelerdir.
Yoğurt, pekmez, tarhana, kurutulmuş meyve ve sebze gibi gıdalar, tandır gibi pişirme yöntemleri, konserve yapma ve toprağa gömme gibi gıda depolama yöntemleri ülkemizin mutfak kültürüne özgü teknikler. Ülkemiz yöreden yöreye değişen farklı lezzetleriyle zengin bir mutfak kültürüne sahip.
Mutfakta kış hazırlıklarının devam ettiği bu ayda objektiflerinizi geleneksel yöntemlerle hazırlanan yemeklerimize odaklamanızı istiyoruz. Fotoğraflarınızı Bilim Genç’te paylaşırken açıklama bölümüne #TürkMutfakKültürü etiketini eklemeyi unutmayın. Fotoğraflarınızın açıklama bölümünde ayrıca fotoğrafınızın temasıyla ilgili bilgiler verebilir, fotoğrafınızı nerede ve ne zaman çektiğinizi belirtebilir, fotoğrafınızla ilgili teknik ayrıntılara yer verebilirsiniz.
Bilim Genç Fotoğraflar köşesinde her ay belirlenen konuda gönderilen fotoğraflar arasından seçilenler ayın en beğenilen fotoğrafları galerisinde yayınlanıyor. Fotoğrafların sahiplerine ise TÜBİTAK popüler bilim kitaplarından hediye ediliyor.