TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı!
2019 yılı güz dönemi için başvurular başladı. Konuşmacı olmak isteyen bilim insanları ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen kurumlar 07 Ekim 2019’a kadar TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne başvurabilirler.
TÜBİTAK, 2014’ten beri yürüttüğü TÜBİTAK Bilim Söyleşileri ile tüm Türkiye’de 65.000’den fazla öğrenciye ulaştı.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri ile bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedefleniyor. Bu sayede gençlerin temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularına olan ilgilerini artırmak; bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacı bilim insanının deneyimlerinden yola çıkarak anlamalarına imkân sağlamak amaçlanıyor.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde bilim insanları kariyerlerini, araştırma konularını, çalışma alanlarındaki yenilikleri ilgi çekici ve etkileşimli olarak öğrencilere aktarıyor. Böylece bilim insanları, bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda gençlere rol model oluşturabiliyor.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde konuşmacı olmak isteyenlerin üniversitelerde öğretim üyesi ya da doktorasını tamamlamış öğretim görevlisi olması gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri, bilim merkezleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri ve gençlik kampları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen müze ve kütüphaneler ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri ise TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne ev sahipliği yapabiliyor.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için başvurular belirli dönemlerde alınıyor. 2019 yılı güz dönemi için başvurular başladı. Konuşmacı olmak isteyen bilim insanları ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen kurumlar 07 Ekim 2019’a kadar TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne başvurabilirler.
Başvuru ve ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalını ziyaret edebilirsiniz.