Sabah Olunca Uyandıran Gece Lambası

O-bot ile, gece olunca, ledimizin yandığını, gündüz olunca da bizi uyandırması için ses vermesini göstereceğiz.
Giriş
O-botumuzun, bizim için hem gece lambası hem de sabah çalar saat olmasını sağlamak için, o-bot üzerindeki harici led monte edilmeli. Ayrıca ses kartının girişleri tanımlanmalı. Daha sonra iDea da harici led ve ses ile uyarı için algoritma yazılır.
Amacı
O-bot üzerindeki harici led ile gece lambası, iDea kartın üzerindeki ses kartı ile de sabah olunca o-botun bizi uyandırmasını sağlamak.
Yöntem
Sonuç ve Tartışma
Sonuç olarak, yaptığımız maket evde karanlık ortam olduğu zaman, ledimiz yandı, evde ışık yandığı yani gündüz olduğu zaman; ledimiz söndü ve çalar saatimiz devreye girdi: "Günaydın, uyanma zamanı" diye ses verdi.
Kaynaklar
bilimgenc.tubitak.gov.tr
Ekip Tanıtımı
6A- Aslı Zeynep KOÇANLI
6A - Ozan Emre ERTÜRK
6B - Mohammadparsa Pour Shahroodi
6B - Emirhan DEMİRKOL
6C - İdil ELİT