Dilimizin yüzeyi papilla adı verilen çok sayıda küçük çıkıntı ile kaplıdır. Papillaları yiyeceklerin tadının algılamasını sağlayan bir çeşit vücut sensörü olarak düşünebiliriz. Bu sensörün çalışmasını sağlayan ise üzerindeki tat tomurcuklarıdır. Yiyeceklerin ağızda parçalanması sonucu açığa çıkan kimyasal maddeler tat tomurcukları tarafından algılanır. Bunun sonucunda oluşan sinyaller beyindeki tat merkezine ulaşır. Böylece yiyeceklerin tadını alırız.
En Çok Okunan Makaleler
Ayın Matematik Sorusu - Ekim 2024
Ayın Matematik Sorusu • 07-10-2024
Satranç Ekim 2024
Satranç • 08-10-2024
Ayın Şifrebilim Sorusu – Ekim 2024
Duyurular • 07-10-2024
GPT-4o Nedir, Nasıl Kullanılır?
Haberler • 23-05-2024
Sora Yapay Zekâ Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler • 16-02-2024
ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler • 02-03-2023
Mayoz Bölünme Nedir?
Soru - Cevap • 12-07-2022
Mitoz Bölünme Nedir?
Soru - Cevap • 21-06-2022