Dilimizin yüzeyi papilla adı verilen çok sayıda küçük çıkıntı ile kaplıdır. Papillaları yiyeceklerin tadının algılamasını sağlayan bir çeşit vücut sensörü olarak düşünebiliriz. Bu sensörün çalışmasını sağlayan ise üzerindeki tat tomurcuklarıdır. Yiyeceklerin ağızda parçalanması sonucu açığa çıkan kimyasal maddeler tat tomurcukları tarafından algılanır. Bunun sonucunda oluşan sinyaller beyindeki tat merkezine ulaşır. Böylece yiyeceklerin tadını alırız.
En Çok Okunan Makaleler
Bilim Genç’e İçerik Hazırlamak İster misiniz?
Duyurular • 08-09-2025
Temmuz 2025’te Gökyüzü
Gökbilim • 08-07-2025
Keneler Neden Tehlikeli?
Soru - Cevap • 16-08-2025
NEXT Sosyal Nedir?
Haberler • 17-08-2025
Pestisit Nedir? Pestisitler Zararlı mıdır?
Haberler • 30-04-2025
Gökyüzünde Gezegen Şöleni
Haberler • 25-01-2025