Dilimizin yüzeyi papilla adı verilen çok sayıda küçük çıkıntı ile kaplıdır. Papillaları yiyeceklerin tadının algılamasını sağlayan bir çeşit vücut sensörü olarak düşünebiliriz. Bu sensörün çalışmasını sağlayan ise üzerindeki tat tomurcuklarıdır. Yiyeceklerin ağızda parçalanması sonucu açığa çıkan kimyasal maddeler tat tomurcukları tarafından algılanır. Bunun sonucunda oluşan sinyaller beyindeki tat merkezine ulaşır. Böylece yiyeceklerin tadını alırız.
En Çok Okunan Makaleler

Gökyüzünde Gezegen Şöleni
Haberler • 25-01-2025

Anadolu Parsının En Net Görüntüsü Kaydedildi
Haberler • 07-12-2024

Hayvanlar Kış Uykusuna Neden Yatar?
Soru - Cevap • 29-01-2019

ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler • 02-03-2023

Mitoz Bölünme Nedir?
Soru - Cevap • 21-06-2022

Mayoz Bölünme Nedir?
Soru - Cevap • 12-07-2022