Dilimizin yüzeyi papilla adı verilen çok sayıda küçük çıkıntı ile kaplıdır. Papillaları yiyeceklerin tadının algılamasını sağlayan bir çeşit vücut sensörü olarak düşünebiliriz. Bu sensörün çalışmasını sağlayan ise üzerindeki tat tomurcuklarıdır. Yiyeceklerin ağızda parçalanması sonucu açığa çıkan kimyasal maddeler tat tomurcukları tarafından algılanır. Bunun sonucunda oluşan sinyaller beyindeki tat merkezine ulaşır. Böylece yiyeceklerin tadını alırız.
En Çok Okunan Makaleler
Hayvanlar Kış Uykusuna Neden Yatar?
Soru - Cevap • 29-01-2019
ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler • 02-03-2023
Mitoz Bölünme Nedir?
Soru - Cevap • 21-06-2022
Mayoz Bölünme Nedir?
Soru - Cevap • 12-07-2022
Ökaryot ve Prokaryot Hücre Nedir?
Soru - Cevap • 28-02-2023
GPT-4o Nedir, Nasıl Kullanılır?
Haberler • 23-05-2024
Sora Yapay Zekâ Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler • 16-02-2024
Asal Sayı Nedir?
Soru - Cevap • 04-10-2022