Dilimizin yüzeyi papilla adı verilen çok sayıda küçük çıkıntı ile kaplıdır. Papillaları yiyeceklerin tadının algılamasını sağlayan bir çeşit vücut sensörü olarak düşünebiliriz. Bu sensörün çalışmasını sağlayan ise üzerindeki tat tomurcuklarıdır. Yiyeceklerin ağızda parçalanması sonucu açığa çıkan kimyasal maddeler tat tomurcukları tarafından algılanır. Bunun sonucunda oluşan sinyaller beyindeki tat merkezine ulaşır. Böylece yiyeceklerin tadını alırız.
En Çok Okunan Makaleler

Yıldızlar Nasıl Oluşur?
Soru - Cevap • 27-04-2015

Ağaçlar Şehirlerin Sıcaklığını Nasıl Etkiler?
Sesli Yayın • 16-03-2018

ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler • 02-03-2023

Türkiye’nin Zehirli Örümcekleri
Yeryüzü • 10-07-2019

Gelecekteki Tehlike: Su Kıtlığı
Haberler • 22-03-2021

Bakteri ve Virüs Arasında Ne Fark Var?
Soru - Cevap • 10-04-2020

İmposter Sendromu: Sahtekâr Değilsiniz!
Haberler • 29-09-2021