Dilimizin yüzeyi papilla adı verilen çok sayıda küçük çıkıntı ile kaplıdır. Papillaları yiyeceklerin tadının algılamasını sağlayan bir çeşit vücut sensörü olarak düşünebiliriz. Bu sensörün çalışmasını sağlayan ise üzerindeki tat tomurcuklarıdır. Yiyeceklerin ağızda parçalanması sonucu açığa çıkan kimyasal maddeler tat tomurcukları tarafından algılanır. Bunun sonucunda oluşan sinyaller beyindeki tat merkezine ulaşır. Böylece yiyeceklerin tadını alırız.
En Çok Okunan Makaleler

Bilim Genç’e İçerik Hazırlamak İster misiniz?
Duyurular • 12-05-2025

Pestisit Nedir? Pestisitler Zararlı mıdır?
Haberler • 30-04-2025

Gökyüzünde Gezegen Şöleni
Haberler • 25-01-2025

Anadolu Parsının En Net Görüntüsü Kaydedildi
Haberler • 07-12-2024