İngiltere’deki Leeds ve York üniversitelerinden bilim insanları virionların oluşumunda rol oynayan RNA-protein mekanizmasını çözdü.
“Virüs ile Bakteri Arasında Ne Fark Var?” Konulu Kısa Bilim Videomuz Yayında!
Geçmişte birçok salgın hastalığa neden olan virüsler ve bakteriler çıplak gözle görülemeyen hastalık yapıcı etmenlerdir. Bazı benzer özelliklere sahip olmalarına rağmen virüsler ve bakteriler arasında birçok fark var. Gelin hep birlikte bu farkları Bilim Genç kısa bilim videosunu izleyerek öğrenelim!
Hastalıkların Tedavisinde Virüslerden Yararlanabilir miyiz?
Virüsler genellikle hastalık yapıcı patojenlerdir. Fakat bazı virüsler hastalıkların tedavisinde de kullanılabiliyor.
Bir grup araştırmacı, virüslerin üzerine tutunamadığı bir tür kumaş geliştirdi. Üstelik kumaş tekrar tekrar yıkanıp kullanılabiliyor. Dr. Anthony J. Galante ve arkadaşları tarafından yapılan araştırma ile ilgili makale ACS Applied Materials & Interfaces’te yayımlandı.
Yeni Tip Koronavirüs Nasıl Yayılıyor?
Virüslerin neden olduğu solunum yolu enfeksiyonları, virüs taşıyan kişinin nefes alıp verirken, konuşurken, öksürürken ve hapşırırken açığa çıkardığı damlacıkların başka bir insana bulaşması ile ortaya çıkıyor.
Çin'den Dünyaya Yayılan Salgın: Wuhan Koronavirüsü
Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün neden olduğu salgın dünyanın farklı yerlerine hızla yayılıyor.
Virüslerle Mücadelede Gen Silahları
Bahri Karaçay Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde, dengi kanamalı ateşi (dang humması) hastalığının neden olduğu sorunların çözümüne yönelik gerçekleştirilen genetik araştırmalardan bahsediyor.
En Çok Okunan Makaleler