Meyvelerin tadı, içerdikleri kimyasal maddelerin oranlarıyla ilişkili. Örneğin vişne ve kiraz dış görünüş olarak birbirine çok benzese de vişnenin tadı ekşiyken, kiraz tatlı bir meyvedir.
Mide Asidi Neden Mideyi Aşındırmaz?
Mide bezlerinin bazıları mide duvarını kalın bir şekilde kaplayarak hidroklorik asidin tahriş edici etkilerinden koruyan mukus sıvısı üretir. Mide asidi, mide duvarına ulaşmadan bu mukus sıvısı tarafından etkisiz hâle getirilir.
Okyanus Asitleşmesinin Kabuklu Canlılar Üzerindeki Etkisini İnceleyelim
Deneyler köşesinin bu projesinde, evde kolayca bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak okyanus asitleşmesinin kabuklu deniz canlıları üzerindeki etkisini inceliyoruz.
Limon suyu ekşidir. Elimizi yıkamak için kullandığımız sabun ise kaygandır. Bu maddeler sırasıyla asit ve baz olarak sınıflandırılır. Peki, asit ve baz nedir? Okulda kimya dersinde ya da laboratuvarında sıkça karşılaştığımız bu kavramlar neden önemli?
En Çok Okunan Makaleler