Bir kişi uzun süre soğuk bir ortamda bulunur ya da uzun süre ıslak kalırsa, vücut ürettiğinden daha fazla ısı kaybetmeye başlar ve vücut sıcaklığı tehlikeli derecede düşebilir. Hipotermi vücut sıcaklığının 35 ºC’ın altına düşmesidir.
Yetişkinlikte Güçlü Kemiklerin Sırrı Ergenlik Yıllarında Saklı
Çocukluk ve ergenlik hayatımızın geri kalanında güçlü kemiklere sahip olmak için kritik dönemler. Peki, ergenler sağlıklı bir kemik gelişimi için günün ne kadarını egzersiz yaparak geçirmeli?
Hafta Sonu Kahvaltılarındaki Gizli Tehlike: Kan Şekeri
Hafta sonları tüm aile bir aradayken pazar kahvaltıları nasıl da güzel olur. Bu kadar şeyi yedikten sonra ise tatlı bir uyku bastırır. Peki ama neden?
Mitokondrinin Bilinmeyen Bir İşlevi Keşfedildi
Yakın zamanlarda yapılan araştırmalar, mitokondrilerin daha önceleri bilinmeyen yeni bir işlevini ortaya çıkardı.
Yüksek Sesle Müzik Dinlemek Ne Zaman Zararlı?
Sevdiğiniz bir sanatçının konserinden çıktınız ve kulağınızın çınladığını hissediyorsunuz. Yüksek sesle müzik dinlemek hayli zevkli ancak sesin şiddetinin belirli bir seviyenin üzerine çıkması sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Gözümüzde Yaşayan Yararlı Bakteriler
Bilimsel çalışmalar gözlerimizde yaşayan, göz sağlığına yararlı bakteriler olduğunu gösteriyor.
Açlık Hormonu Beyin Hücrelerinin Yenilenmesini Tetikliyor
Açlık hormonu olarak da bilinen grelini mide boş olduğunda üretiyor. Birkaç saatliğine bir şeyler yemeyecek olsak grelinin kanımızdaki değeri yükseliyor.
Güneş Sözcüğünü Duymak Bile Gözbebeklerini Küçültüyor
Yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, bilim insanları gözbebeklerinin büyüyüp küçülmesine neden olan bir başka etmeni daha keşfetti.
Cinsiyet Araştırma Sonuçlarını Etkiler mi?
Tulane Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Franck Mauvais-Jarvis araştırmalarda her iki cinsiyetin hücrelerinin de kullanılmasının çok önemli olduğunu söylüyor
Virginia Üniversitesi lisansüstü öğrencisi Shahriar Nirjon “müzikal kalp” adını verdiği biyolojik geri bildirim temelli bir sistem geliştirdi.
En Çok Okunan Makaleler