Bazı Müzelerde Flaşlı Fotoğraf Çekilmesine Neden İzin Verilmez?
• 12/08/2021
Modüler Origami Örneği: Sonobe Birimi ile Bipiramit Yapalım
Geleneksel origamide genellikle tek bir kâğıttan yola çıkılarak hedeflenen şekle ulaşılmaya çalışılır. Ancak modüler origami olarak da bilinen origami yönteminde aynı şekilden birden fazla adet katlanarak bunlar bir araya getirilir ve daha karmaşık yapılar oluşturulur. Modüler origami birimlerini yapı bloklarının kâğıt versiyonları gibi düşünebilirsiniz. Bu etkinliğimizde üç Sonobe birimi kullanarak altı yüzlü bipiramit yani Toshie’nin mücevherini oluşturuyoruz.
Modüler Origami Örneği: Sonobe Birimi ile Bipiramit Yapalım
Bu etkinliğimizde üç Sonobe birimi kullanarak altı yüzlü bipiramit yani Toshie’nin mücevherini oluşturuyoruz.
• 20/06/2021
Origami ile Çiçek Aranjmanı Yapalım
Bu etkinliğimizde origami ve ikebana sanatlarını, yani iki klasik Japon sanatını birleştiriyoruz. Kâğıttan çiçek ve yaprak katlayarak çiçek aranjmanları tasarlıyoruz. İleride farklı etkinliklerle çeşitlerini artıracağımız çiçekler ve yapraklar sayesinde daha zengin seçeneklerle aranjman tasarlamaya devam edebilirsiniz.
Origami ile Çiçek Aranjmanı Yapalım
Bu etkinliğimizde iki klasik Japon sanatı olan origami ve ikebana sanatlarını birleştirip, kâğıttan çiçek ve yaprak katlayarak çiçek aranjmanı yapıyoruz.
• 31/05/2021
Origami ile Kitap Ayraçları Yapalım
Kitap okurken en son geldiğimiz noktayı ya da kitapta dikkatimizi çeken sayfaları işaretlemek için kimi zaman özel bir kitap ayracı kimi zaman ise bir kâğıt parçası kullanıyoruz. Bu etkinliğimizde kâğıt parçalarını özel kitap ayraçları hâline getirerek hem el becerimizi geliştirmiş hem de kâğıdı verimli şekilde değerlendirmiş olacağız. Videoda adımlarını anlattığımız dört farklı katlama tekniği ile dikdörtgen şeklindeki kâğıt parçalarından kalpli kitap ayracı, çatılı kitap ayracı, zarflı kitap ayracı ve yelkenli kitap ayracı yapabilirsiniz. Origami ile katlayarak yaptığınız ayraçları kitap okurken kullanabilir ya da çevrenizdeki kitapseverlere hediye edebilirsiniz.
En Beğenilen “Hayatımdaki Müzik” Fotoğrafları
Bilim Genç Fotoğraflar köşesinde ocak ayında objektiflerinizi müziğin hayatınızdaki yerine odaklamanızı istemiştik. Bu süreçte #HayatımdakiMüzik etiketiyle Bilim Genç’te paylaştığınız fotoğraflar Bilim Genç ekibi tarafından değerlendirildi. Oylamalar sonucunda ocak ayının en beğenilen fotoğrafı Mehmet Aziz Çakmak’a ait Hayatımdaki Müzik olarak belirlendi.
Sinemada Değişim Yılları ve Özel Efektler
1950’li yıllardan 1960’lara gelinirken değişen sinema seyircisi ve salonlar sinemanın bugüne kadar olan dönüşümünün de habercisi olmuştu. Aynı dönemde özellikle bilim kurgu türündeki filmlerin sayısında artış yaşandı.
Geleneksel Bir Savaş-Strateji Oyunu: Matrak
Vücudumuzu zinde tutmanın en iyi yollarından biri spor yapmak. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” atasözü, spor yapmanın kültürümüzde ne kadar önemli bir yeri olduğunun kanıtı. Peki, bizden yüzyıllarca önce yaşayanlar hangi sporları, niçin yapıyordu?
Tuvallerdeki Saklı Sanatı Keşfetmek
Picasso gibi ressamların şaheserlerinin altındaki gizli resimleri ortaya çıkarmak ancak bilimsel yöntemlerle mümkün. Gizli sanat eserlerini keşfetmeye çalışan araştırmacılar dijital görüntüleme ile spektroskopik yöntemleri bir araya getiriyor.
En Çok Okunan Makaleler