Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sedat Özer ile yapay zekâ ve ChatGPT üzerine 27 Nisan Perşembe günü keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Bir Metni ChatGPT’nin Hazırladığı Anlaşılabilir mi?
Oluşturduğu metinlerin son derece gerçekçi, akıcı ve mantıklı olması nedeniyle ChatGPT, bazen kötü niyetli amaçlarla kullanılabiliyor. Kesin olarak belirlemek mümkün olmasa da bir metnin yapay zekâ tarafından mı oluşturulduğu ya da insanlar tarafından mı üretildiğini belirlemeye yarayan çeşitli yöntemler var.
ChatGPT’nin Yeni Sürümü GPT-4 Çıktı
OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı sohbet robotu ChatGPT’nin son sürümü GPT-4 tanıtıldı. Daha geniş bir veri tabanına ve problem çözme yeteneğine sahip robot, artık şarkı besteleyebiliyor ve görsellerle çalışabiliyor!
ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
ChatGPT; OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı bir sohbet robotu. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor.
• 02/03/2023
Chat GPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
Chat GPT; OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı bir sohbet robotu. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor. Ayrıca, Chat GPT hangi dilde yazdığınızı anlayabiliyor, sizin için açıklayıcı yazılar oluşturabiliyor, farklı programlama dillerinde programlar yazabiliyor ve hataları dahi ayıklayabiliyor.
Bir Saat İçinde Yürümeyi Öğrenen Robot Geliştirildi
Max Planck Akıllı Sistemler Enstitüsünden bir grup araştırmacı, bir saat içinde kendi kendine yürümeyi öğrenen robot geliştirdi.
PictoBlox ile Görüntüdeki Nesneleri Tespit Edelim
Tasarla ve Yap köşesinin bu kodlama projesinde, blok tabanlı yapay zekâ programlama yazılımı PictoBlox'un nesne tanıma eklentisini kullanarak sahne üzerindeki nesneleri tespit ediyoruz.
PictoBlox’ta Yüz Tanıma Sistemi ile Açılan Kapı Uygulaması Geliştirelim
Tasarla ve Yap köşesinin bu koldama projesinde, blok tabanlı yapay zekâ programlama yazılımı PictoBlox'un yüz tanıma eklentisini kullanarak yüz tanıma sistemi ile açılan kapı uygulaması yapıyoruz.
• 06/01/2022
Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi ve Endüstriyel Uygulamalar
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Çinar ile canlı yayında yapay zekâ ve makine öğrenmesi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
PictoBlox’ta Sesli Komutla Çalışan Ev Otomasyonu Geliştirelim
Tasarla ve Yap köşesinin bu kodlama projesinde blok tabanlı yapay zekâ programlama yazılımı PictoBlox'taki yapay zekâ eklentisini kullanarak ev otomasyon sistemi geliştiriyoruz.
En Çok Okunan Makaleler