Soru-Cevap köşesinde bu ay sizlere biyolojide sınıflandırmanın nasıl yapıldığını anlatıyoruz.
İzmir’de Yeni Bir Bitki Türü Keşfedildi
Ege ve Hacettepe üniversitelerinden araştırmacılar, İzmir’de doğal olarak yetişen yeni bir bitki türü keşfetti.
Muğla’da Yeni Bir Bitki Türü Keşfedildi
Ege, Pamukkale ve Muğla Sıtkı Koçman üniversitelerinden dört araştırmacı, Muğla’da doğal olarak yetişen yeni bir bitki türü keşfetti.
Deneyler köşesinin bu projesinde su ayısını çevremizde nasıl bulabileceğimizi ve mikroskop altında nasıl gözlemleyebileceğimizi keşfediyoruz.
Madagaskar’da Yeni Çekirge Türleri Keşfeden Prof. Dr. Mustafa Ünal ile Söyleşi
2017’de Madagaskar’da keşfettiği yeni çekirge türleri ile tanınan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Ünal ile araştırmaları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.
Karıncalar Kendi Ağırlıklarının Katlarca Fazlasını Nasıl Taşıyabiliyor?
Yapılan farklı araştırmalar karıncaların kendi vücut ağırlıklarının 10-50 kat fazlasını taşıyabildiklerini gösteriyor. Peki, karıncalar nasıl bu kadar kuvvetli olabiliyor?
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Portalı Yayında!
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, 2014’ten beri yürüttüğü ve 40.000’den fazla öğrenciye ulaştığı TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ni tüm Türkiye’ye ulaştırmak için bir portal hazırladı.
Hayvanlar Kış Uykusuna Neden Yatar?
Kışın gelmesiyle havalar soğur ve çevredeki besin kaynakları azalır. Bu yüzden kış gelince kimi hayvanlar sıcak yerlere göç eder, kimi kış için yuvalarında yiyecek depolar, kimi de kış uykusuna yatar.
Eğirdir Gölünde Kaç Balık Yaşadığını Nasıl Tahmin Ederiz?
En Çok Okunan Makaleler