Bering Geçidi Ne Zaman Ortaya Çıktı?
İstanbul, 2021’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Konferansı’na Ev Sahipliği Yapacak
Kültürel gelişim ve yaratıcılığa yatırım yapan şehirlerin arasındaki bağı güçlendirmek için kurulan Yaratıcı Şehirler Ağı’na üye şehirlerin belediye başkanlarını ve üst düzey yöneticilerini bi araya getiren UNESCO Yaratıcı Şehirler Konferansı’na 2021 yılında İstanbul ev sahipliği yapacak.
Manyetik Kuzey Kutbu Hızla Sürükleniyor
Dünya’nın manyetik kutupları sabit değildir, zamanla konum değiştirirler. Manyetik kuzey kutbu, 1831 yılında ilk kez konumu tespit edildiğinde Kuzey Kutbu’nun Kanada sınırları içinde kalan bir bölgesindeydi. Aradan geçen zamanda yaklaşık 2300 kilometre Sibirya’ya doğru sürüklendi.
Güney Kutbu Yarışı III: Amundsen ve Scott’ın Keşiflerinin Karşılaştırması
1911 yılında Norveçli Roald Amundsen ve Britanyalı Robert Falcon Scott, Güney Kutbu’na ulaşan ilk insanlar olmak için yola çıkmışlardı. Amundsen hem amacına ulaşmayı hem de ekibindeki herkesi sağ salim geri döndürmeyi başardı.
Güney Kutbu Yarışı II: Robert Falcon Scott’ın Öyküsü
1911 yılında Norveçli Roald Amundsen ve Britanyalı Robert Falcon Scott, Güney Kutbu’na ulaşan ilk insanlar olmak için yola çıkmışlardı.
Bermuda Şeytan Üçgeni: Efsane mi, Gerçek mi?
Bermuda Üçgeni, Atlas Okyanusu’nda Miami (Florida) ile Porto Riko’daki San Juan ve Bermuda adaları arasındaki bölgeye verilen isim.
Dünyanın En Yüksek Rakımlı Şehri Neresidir?
Dünyanın yıl boyu kalıcı olarak yaşanan en yüksek yerleşim bölgesi, Peru’daki 5100 metre yükseklikte bulunan La Rinconada şehri.
Geçmişte İnsanlar Zamanı Nasıl Ölçüyordu?
İnsanların tarih öncesi çağlardan beri yiyecek, barınma ve korunma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için zaman döngülerini takip ettiği ve zamanı ölçtüğü biliniyor. Başlangıçta bunu yapmanın en kolay yolu doğal süreçleri, örneğin mevsimleri, Güneş’i, Ay’ı, yıldızları ve hayvanların göç ettiği dönemleri gözlemlemekti.
Bulutların İçinde Ne Kadar Su Var?
Havanın içinde su molekülleri bulunur. Hava atmosferde yukarı doğru hareket ettikçe genleşir yani hacmi artar ve soğur.
Bir gün Dünya’nın kendi etrafındaki dönüşünü tamamlaması için gerekli süre. Bir günün 24 saate bölünmesinin geçmişinin Antik Mısır’a dayandığı tahmin ediliyor. Ancak günümüzde onluk sayı sistemi yaygın olarak kullanılmasına rağmen, neden bir günün 24 saate bölündüğü sorusu akla gelebilir.
En Çok Okunan Makaleler