Virüsler mutasyon geçirerek yeni varyantlar oluşturabilir. Peki ama nasıl?
COVID-19 mu, Grip mi, Soğuk Algınlığı mı?
COVID-19 salgını yayılmaya devam ediyor. İşin endişe verici tarafı ise grip mevsiminin başlaması!
COVID-19 Aşısının Etkinliğine Dair İlk Sonuçlar Hayli Umut Verici
BNT162b2 isimli COVİD-19 aşısına ait ara sonuçlar, aşının, insanları yeni tip koronavirüsün neden olduğu hastalıktan %90 oranında koruduğunu gösteriyor.
Koronavirüsü Atlatan Kişiler Tekrar Bu Hastalığa Yakalanabilir mi?
Yeni tip koronavirüse karşı henüz bir aşı geliştirilememesi nedeniyle, COVID-19 hastalığını atlatanların aklına “Acaba hastalığa tekrar yakalanır mıyım?” sorusu gelebiliyor.
SARS-CoV-2 Benzeri Zararsız Virüs Üretildi
Washington Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan bir grup araştırmacı, yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) benzeri bir virüs üretti.
Koronavirüs Sonrası Yeni Eğitim Düzeni
Teknolojinin eğitimi gelecekte nasıl şekillendireceğini hiç merak ettiniz mi? Koronavirüs salgını ile bu değişikliği görmek için beklememize gerek kalmadı.
Koronavirüs Tedbirleri Küresel Karbon Salımını Azalttı
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan karantina süreci küresel karbon salımını büyük oranda azalttı. Uluslararası bir araştırma grubunun yakın zamanlarda yaptığı çalışmaya göreyse bu durum fazla uzun sürmeyecek.
Koronavirüse Karşı Sentez İlaç Çalışmaları
Milyonlarca insanı etkileyen yeni tip koronavirüsün neden olduğu COVID-19 hastalığının henüz etkisi kanıtlanmış bir tedavisi veya aşısı yok. İlaç ve aşı geliştirme çalışmaları ise sürüyor.
Koronavirüs Enfekte Edeceği Hücreleri Nasıl Seçiyor?
Yeni tip koronavirüsün ağız, burun, boğaz gibi solunum yollarından geçip akciğerlere ve havayı soluk borusundan akciğerlere taşıyan hava yolları olan bronşlara yerleştiği ve bunun sonucunda virüsün bulaştığı kişide solunum yetmezliğinin ortaya çıktığı artık biliniyor.
Koronavirüse Karşı Yürütülen Aşı Çalışmaları
Kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün neden olduğu COVID-19 hastalığının henüz bir tedavisi ya da aşısı bulunmuyor.
En Çok Okunan Makaleler