Birleşik Krallık’taki Royal College of Art (Kraliyet Sanat Akademisi) mezunu Julian Melchiorri, yaprakların fotosentezle oksijen üretim sürecini taklit eden ipekten bir malzeme geliştirdi.
Karanlıkta Yetiştirilen Bitkiler Astronotların Besin İhtiyacını Karşılayabilir
Fotosentezle besin üreten bitkiler ışıktan enerji alır. Peki bitkilerin karanlık bir ortamda da besin üretmesi sağlanabilir mi? Eğer gelecekte yapılacak araştırmalar bitkilerin karanlıkta da besin üretmesini mümkün hâle getirirse, astronotların uzaydaki besin ihtiyacı kolaylıkla karşılanabilir ve yeryüzündeki tarımsal faaliyetler yıl boyu kesintisiz sürdürülebilir.
Diyatomların Işığı Toplamadaki Sıra Dışı Yeteneği
Bilimsel çalışmalar, tek hücreli bir alg türü olan diyatomların kabuğunun fotosentezde kullanılan dalga boylarındaki ışığı toplamada özelleştiğini gösteriyor.
Işık Miktarının Fotosenteze Etkisini Gözlemleyelim
Deneyler köşesinin bu projesinde, kolayca bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak ışık miktarının fotosenteze nasıl etki ettiğini gözlemliyoruz.
Kırmızı Renkli Klorofil Olur mu?
Fotosentezle Hidrojen Gazı Üreten Mikroorganizmalar
Hidrojen gazı (H2) günümüzde alternatif bir enerji kaynağı olarak görülüyor. Hâlihazırda hidrojen gazıyla çalışan taşıtlar var.
Fotosentezin Nasıl Gerçekleştiğini Gözlemleyelim
Tasarla ve Yap köşesinin bu projesinde, "Fotosentez için bitkiler neye ihtiyaç duyar?", "Fotosentez sonucunda hangi ürünler oluşur?" sorularının cevaplarını bulmaya çalışacağımız bir düzenek yapıyoruz.
Yapay Fotosentezle Havayı Temizlerken Enerji Üretmek
Central Florida Üniversitesi’nde çalışan bir grup araştırmacı yakın zamanlarda karbondioksiti yakıta dönüştürmek için yeni bir yöntem geliştirdi.
Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde çalışan bir grup araştırmacı doğal ve yapay fotosentezin iyi taraflarını bir araya getirerek hibrit bir fotosentez sistemi geliştirdi.
En Çok Okunan Makaleler