Bir grup gök bilimcinin yakın zamanlarda Science Advances’ta yayımladıkları bir makaleye göre Satürn’ün halkaları en fazla 400 milyon yaşında olabilir.
Ayın Astronomi Fotoğrafı-Ötegezegenin Atmosferinde Su İzi
James Webb Uzay Teleskobu’nun elde ettiği veriler, GJ 486 b isimli kayaç yapıda bir ötegezegenin atmosferinde su buharı bulunabileceğini gösteriyor.
Nisan ayında Güneş sisteminin üç kayaç gezegeni Merkür, Venüs ve Mars Güneş’in batışından sonra gökyüzünde. Satürn ise birkaç haftalık aradan sonra gün doğumundan önce gökyüzünde tekrar ortaya çıkıyor.
Şubat ayının başında üç parlak gezegeni (Venüs, Mars ve Jüpiter), Güneş’in batışından sonra gökyüzünde sıralanmış şekilde görebilirsiniz. Bu üçlüden önce Venüs ve Jüpiter, gece yarısından sonraysa Mars batıyor. Merkür'ü görmek içinse şafak vaktini beklemeniz gerekiyor.
Güneş Sistemini Tanıyalım: Venüs
Güneş sisteminde Güneş’e yakın ikinci gezegen olan Venüs’ü daha yakından tanımak ister misiniz?
Güneş Sistemini Tanıyalım: Merkür
Aralık 2022’de Gökyüzünde Neler Oluyor?
Satürn’ün Halkaları Nasıl Oluştu?
Son bilimsel çalışmalara göre, Satürn’ün halkaları gezegenin uydularından birinin günümüzden 100-200 milyon yıl önce parçalanmasıyla oluştu.
James Webb Neptün’ün Halkalarını Görüntüledi
James Webb Uzay Teleskobu otuz yıl aradan sonra Neptün’ün halkalarını net biçimde görüntüledi.
Buz devi gezegenlerdeki elmas yağmurları üzerine çalışmalar yapan bir grup araştırmacı, PET şişelerde kullanılan plastiklerden nanoelmaslar üretti.
En Çok Okunan Makaleler