Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde protein açısından zengin beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi veriyor.
Neden Bazı Yiyecekler Mikrodalga Fırında Patlar?
Mikrodalga fırının içinde ısıtılan bazı yiyecekler (örneğin yumurta, patates, yoğun soslu yiyecekler) patlar ve fırının iç yüzeyinin tamamına dağılarak yapışır. Peki bu durumun sebebi ne olabilir?
Neden Bazı Yiyecekleri Canımız Daha Çok Çeker?
Kimi zaman bazı yiyecekleri canımız diğerlerine göre daha çok çeker. Bunun sebebiyse vücudumuz için gerekli besin maddelerini günlük olarak belirli oranlarda almak zorunda olmamız.
Atmosferdeki Karbondioksit Yiyeceklerin Besin Değerlerini Etkiliyor
Soya Sütünün Sağlığa Faydaları
Arkansas Üniversitesi’nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışmalar, soya içeren besinlerin tüketilmesinin sağlığa önemli faydaları olduğunu gösteriyor.
Dondurmalar Daha Yavaş Eriyecek
Edinburgh ve Dundee üniversitelerinde gerçekleştirilen bu ortak çalışmada dondurmanın ısıya dayanıklılığını artırmak için BslA isimli doğal bir protein kullanılıyor.
• 14/06/2015
Zamandan tasarruf yapabilmek için hayata ufak dokunuşlar yapalım, mesela çalıştığınız zamanlarda yemek hazırlamayı önceden yapalım ve sadece eve gelirken yemeğimiz fırınımızda hazır olsun.
• 08/06/2015
Bu projede tasarladığımız tencerede yer alan iki ayrı pişirme bölümü ve kapak, ısıdan tasarruf ve kullanım kolaylığı sağlıyor.
• 08/06/2015
İnsanların sabah kahvaltılarında çatal ile zeytin yerken zorlanmalarını ortadan kaldırmak için, zeytininlerin kaymadan alınabileceği bir çatal tasarladık.
Günlük hayatta kullandığımız pek çok teknolojinin temelleri farklı alanlarda atılıyor. Motor sporlarının en ilgi çekici dallarından biri olan Formula 1 için geliştirilen pek çok teknoloji de başka alanlarda kullanılıyor.
En Çok Okunan Makaleler